Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Vakgroephoofd Plant & Dier

Plaatsingsdatum 28-12-2017 Functiecategorie Horeca / Toerisme / Recreatie
Standplaats Rotterdam Niveau Management
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 38 Salaris -
Bij ons zorgen naast de dieren, 300 medewerkers, 350 vrijwilligers en vele seizoensmedewerkers voor die bijzondere ontmoeting. De Diergaarde wordt aangestuurd door de Directeur-bestuurder en is verdeeld in drie clusters: het cluster Bedrijfsvoering, het cluster Publieksservice en het cluster Dier & Plant.

Voor het cluster Dier & Plant zijn wij momenteel op zoek naar een enthousiast en gedreven:

 

                                                              Vakgroephoofd Plant & Dier
                                                                   (38 uur per week)

 

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het beheer, de samenstelling, ontwikkeling en instandhouding van al het groen binnen de Diergaarde (34 ha). Inclusief onze botanische collectie, boombeheer en dieren in het tropische vlinderparadijs Amazonica, evenals de (digitale) presentatie hiervan aan bezoekers.

 

De functie

  • Je bent verantwoordelijk voor het collectiebeheer, de registratie, verzorging, ontwerp, inrichting en onderhoud van beplanting en borders in de gehele Diergaarde.
  • Je bent verantwoordelijk voor het personeelsmanagement binnen de vakgroep Plant & Dier, waarbij je jouw team coacht en stimulerend aan stuurt, zorgt voor een goede personeelsplanning, alle beschikbare personeelsinstrumenten toepast en gesprekken voert in het kader van functioneren en ontwikkeling.
  • Je evalueert werkprocessen en procedures, signaleert knelpunten en implementeert oplossingen, initieert en ontwikkelt activiteiten. Aan de hand van managementrapportages leg je verantwoording af, en je adviseert de clustermanager over de inrichting van de vakgroep en verbetering van bestaande systemen en procedures.
  • Je zorgt voor de inkoop en voorraad binnen de vakgroep, start tenders op met leveranciers, bewaakt de prijs en kwaliteit volgens onze inkooprichtlijnen en huurt zo nodig de juiste externe partijen in.
  • Je onderhoudt contact met andere dierentuinen en externe partners binnen jouw specialisme. Je bent aanspreekpunt voor publiekspresentaties.
  • Je levert een concrete bijdrage aan het clusterplan en stuurt en bewaakt de investeringsbegroting van de vakgroep Plant & Dier.

Wat verwachten wij van jou?
Je bent een gepassioneerd Botanicus en weet de belangrijke rol van de plantenwereld in relatie tot mensen en dieren uit te dragen, je hebt HBO werk- en denkniveau, een passende groene HBO opleiding gevolgd en bij voorkeur een aantal jaren ervaring in een vergelijkbare leidinggevende functie.

 

Je geeft coachend en stimulerend leiding aan een professioneel team en biedt ruimte voor eigen ontwikkeling en het efficiënt en effectief verrichten van de werkzaamheden.

 

Je bent pragmatisch, creatief, pro-actief en resultaatgericht. Je kunt goed organiseren, samenwerken, structuur aanbrengen en het overzicht bewaren.

 

Wij bieden
Een uitdagende functie in een unieke en dynamische omgeving. In eerste instantie wordt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar aangeboden. De Leisure cao is van toepassing op het dienstverband.

 

Je ontvangt vele medewerkersvoordelen zoals: gratis toegang tot onze prachtige dierentuin en de mogelijkheid voordelig toegang te krijgen tot andere dierenparken voor jou en je gezinsleden. Daarnaast ontvang je aantrekkelijke kortingen in de restaurants en in de souvenirwinkel.

 

Solliciteren
Wij nodigen je van harte uit om te reageren op deze vacature! Solliciteer voor 22 januari a.s.

 

Voor vragen kun je contact opnemen met Harald Schmidt, Clustermanager Dier & Plant (010-4431560).

 

Een assessment kan deel uit maken van de selectie procedure.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Horeca / Toerisme / Recreatie
Branch(es) Horeca / Recreatie / Reizen
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Mirte Jeltsema

Vestigingsplaats

Solliciteer